Van Duijvenbode Transport

Verantwoord Duurzaam Transport

VDT wil graag door en in samenwerking met (potentiële) opdrachtgevers, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO) om het aantal voertuig bewegingen zo laag mogelijk te houden waarbij de kosten voor u als opdrachtgever en de “lasten” voor o.a. het milieu tot een minimum beperkt worden.
VDT is gespecialiseerd in (volumineus) geconditioneerd, gesloten transport. Met onze lzv- combi ‘s vervoeren wij o.a.: fusten, bulkgoederen, groenten, fruit, bloemen, planten en vries- goederen. Kortom een grote diversiteit aan goederen die Verantwoord Duurzaam vervoerd worden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Van Duijvenbode Transport is de eerste eenmanszaak sinds 2014 in Nederland en Europa die een 2e Lean and Green Star heeft behaald. VDT kreeg deze erkenning door de samenwerking met FloraHolland en Container Centralen, waarbij een CO2 reductie van ruim 35 procent per jaar werd behaald over de periode 2007 tot 2014.

Speciaal uitgevoerde LZV (Lang Zwaar Voertuig = Eco- combi)

Deze unieke Lange Zware Voertuigen (LZV ‘s), oftewel eco- combi ’s, van VDT zijn uitgerust met een klimaat- systeem op iedere laadbak. Er bestaat hierbij de mogelijkheid in één zending, om uw producten met 3 verschillende temperaturen te vervoeren.

De eco- combi’s van VDT zijn uitgevoerd met een bijzonder doorlaadsysteem waarbij d.m.v. een uniek sluitsysteem van de laadbak– deuren, een sluis tussen de laadbakken wordt gecreëerd. Hierdoor worden uw producten droog verplaatst tijdens het laden en lossen en wordt de koelketen tot een minimum onderbroken. Het beladen van de eco- combi’s met dit doorlaadsysteem, heeft als voordeel dat er bijzonder snel, efficiënt en met één laad- dock gewerkt kan worden.